Materialen, beton, klinkers, klei en waaltjes

Voor het bestraten zijn er eindeloos veel materialen en in verschillende varianten. U kunt hierbij denken aan de stenen klinkers, waaltjes, beton tegels, cobble-stones, kinderkopjes, grindtegels, natuursteen, betontegels en ga zo nog maar even door. Door de verschillende soorten van stenen, tegels en materialen verschillen de prijzen behoorlijk.

Om u een idee te geven, de grijze stoeptegel is het meest voordeligst, terwijl het materiaal natuursteen al gauw zo’n € 150,- per m2 kost. U kunt uw bestrating dus zo duur maken als u zelf wilt. Wij zorgen ervoor dat uw bestrating dan ook nog eens waterpas gelegd wordt en volledig naar uw wens.

Beton bestrating

Nog steeds zijn de betonbestratingen het meest populair in ons land. Deze zijn relatief voordelig en in vele varianten en kleuren verkrijgbaar. Het enige nadeel van beton is dat de kleur snel verbleekt door de invloed van het zonlicht. Langzaam maar zeker neemt de betonbestrating weer zijn originele grijze kleur aan.

Klinkers, klei en waaltjes

De steensoorten die wel kleurvast is, zijn de gebakken materialen. De steensoorten gemaakt van klei worden zelfs in de loop der tijd mooier. Het nadeel is dat ze vaak wel iets duurder zijn dan de beton bestrating. Oude klinkertjes hebben mooie onregelmatig afgeronde kanten door het vele gebruik, dit geeft een karakteristiek uiterlijk.

Bij nieuwe klinkertjes wordt dit effect vaak nagebootst. Klinkertjes zijn bij uitstek geschikt voor huizen met een monumentaal karakter, de voor oorlogse huizen.
Natuursteen bestratingen zoals graniet of arduin zijn nog veel duurder in aanschaf. Ze zijn duurzamer, slijtvaster en worden door de invloeden van het weer en zonlicht alleen maar mooier.

Andere materialen die ook gebruikt worden bij bestraten zijn:

  • Zand, Grind, Band, Tegel, Hardsteen, Metselsteen, Natuursteen, Trommelsteen

Wilt u ook een vakkundige bestrating met de juiste materialen laten leggen door onze stratenmaker? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bericht van ons. Wijz ullen u zeker niet teleustellen. Met de stratenmakers van de Stratenmakers-Concurrent weet u al in een vroeg stadium waar u aan toe bent.

Onze erkenning bij Bouwplaza: